Een leuke reactie!

Regelmatig ontvangen wij reacties op onze Dyslexie nieuwsbrief. Dat stellen we zeer op prijs. Hieronder plaatsen we een leuke reactie op onze nieuwsbrief. Met toestemming van de schrijver uiteraard en op verzoek de naam weggelaten.


ik heb dyslexie ben er voor getest
ik moet voor school hier een spreek oefening over maken en ik zou graag tips hebben voor mensen die dyslexie hebben
alvast bedankt

Dit bericht kregen wij binnen als reactie op onze nieuwsbrief. Wij stimuleren reacties van lezers, dus zijn wij hier zeer blij met dit soort vragen.

Onderstaande reactie is teruggestuurd:


Beste [naam weggelaten],

Je bedoeld een spreekbeurt, denk ik.
Specifieke tips zijn een beetje ingewikkeld aangezien dyslexie vele vormen kent en hierdoor ook vele manieren van tipgebruik.

Wat ik je wel kan meegeven is dat mensen met Dyslexie vaak anders denken dan de meeste mensen. DIt komt doordat mensen met Dyslexie andere verbindingen in hun hoofd maken.

Hierdoor ontwikkelen zij zich anders en zijn vaak creatiever. Veel succesvolle ondernemers en geniale mensen hebben dyslexie. Dat heeft dus vaak met elkaar te maken. Het is hierdoor de vraag of je Dyslexie zou willen oplossen als je het ziet als een probleem. Het is meer een uitdaging voor mensen met dyslexie om om te gaan met de geschreven maatschappij waarin zij functioneren en dus ook communiceren.

Elke tip of truc die hun verder kan helpen is meegenomen in hun functioneren binnen de maatschappij. Het is enkel de vraag welke truc gaat aanslaan bij welk individu.

Ik hoop dat ik je hiermee verder heb kunnen helpen en ik wens je veel succes met je spreekbeurt.

Subscribe!