Diverse boeken

Naast ons eigen boek “Dyslexie Tips & Trucs” geven wij de volgende boeken over Dyslexie als tip:

Selectie:

Populair in Dyslexie & Leerproblemen


 

SPECIAL

Dyslexie: stoornis of intelligentie
[red: helaas is dit boek niet meer verkrijgbaar]
Sjan Verhoeven en Gertrudie Boersen hebben een bedrijf in organisatieadvies, training en coaching onder de naam Dynamika.

Taal is in onze maatschappij een overheersend gegeven dat bijna al onze interacties bepaalt. Als iemand dan niet zo goed is in het automatiseren van taal, levert dit onzekerheid en spanning op.

Dat is precies waarom dyslectici, wanneer zij leren lezen en schrijven, faalangst of uitstelgedrag ontwikkelen.

“Dyslexie: stoornis of intelligentie” is geschreven voor en over volwassenen met dyslexie.
Het boek nemen stelling tegen de overtuiging dat dyslexie een stoornis is. Dyslexie komt voort uit een andere manier van denken, die in dit boek als conceptuele denken wordt beschreven. Het is die manier van denken die de basis vormt tot het hebben van succes en tot het ontwikkelen van een eigen manier van werken. In die eigen manier is het mogelijk om sneller te lezen, beter te schrijven, duidelijker te communiceren en een brug te leggen tussen conceptuele denkers en lijndenkers.

Het boek geeft de lezer inzicht in wat dyslexie is, wat de oorzaken van faalangst zijn en hoe deze twee fenomenen heel goed hand in hand kunnen gaan. Wanneer faalangst vermindert, hebben dyslectici ook minder last van hun dyslexie.

Door anders naar dyslexie te kijken, zullen dyslectici hun dyslexie beter kunnen accepteren en een positiever zelfbeeld kunnen opbouwen. Een positief zelfbeeld geeft ruimte en vrijheid in het leven en is een goed fundament voor het hebben van succes.


Dyslexie Tips en Trucs

Subscribe!