Dyslexie? Wat kun je doen?

Volwassenen die dyslexie hebben en werken worden vaak vreemd aangekeken op hun ONMACHT om korte notities en aantekeningen te maken.

Een tip die ik wil geven is om de aantekeningen in een donkerblauwe kleur op te schrijven. Door het gebruik van deze kleur kun je je notities makkelijker teruglezen dan dat ze in het zwart waren geschreven. Dit is ook de reden dat “Dyslexie, Tips en Trucs” helemaal in het donkerblauw is opgemaakt.

Dyslexie boek
In een aantal simpele stappen wordt uitgelegd hoe dyslexie wordt veroorzaakt. Hierdoor krijg je inzicht hoe het brein functioneert en welke rol dyslexie hierbij speelt. Zodra je dit inzicht hebt kun je zodanig met de problemen omgaan dat het niemand in jouw omgeving meer hoeft op te vallen (onder andere het idee dat andere mensen de indruk hebben dat jij minder functioneert). Er wordt je verteld hoe jij gebruik kunt maken van diverse hulpmiddelen en niemand zal jou hierop aankijken. Je gaat namelijk dezelfde prestaties leveren als jouw collega’s.

De beste TIP die ik kan geven aan mensen met dyslexie is om de omgeving (leidinggevende, collega’s of leraar) op de hoogte te brengen van jouw dyslexie.

Je staat nu op het punt te ontdekken hoe je jouw lees- en spelling problemen kunt oplossen. In plaats dat jij telkens blijft zoeken naar methoden die NIET helpen, kun jij nu eindelijk en blijvend diverse tips en trucs gaan toepassen en jouw lees- en schrijfvaardigheden verbeteren.

Je leest in het “Dyslexie, Tips en Trucs” verhalen van mensen met dyslexie en hetzelfde probleem hebben ondervonden en hebben opgelost. Zo vertelt bijvoorbeeld R.M. uit Zoetermeer hoe hij baat heeft gehad bij het lezen van dit boek en hoe hij de Tips en Trucs heeft kunnen toepassen.

“Er is een reden waarom jij jouw dyslexie voor anderen wil verbergen, je brein is zo sterk als je zwakste schakel”

De beste methode om om te gaan met jouw dyslexie is om DAADWERKELIJK IN ACTIE te komen en de stappen te gaan ONDERNEMEN!

Subscribe!