Een reactie op Dyslexie Tips en Trucs

Een ingezonden brief die wij ontvingen als reactie op “Dyslexie, Tips en Trucs”. Wij mochten met toestemming van de schrijver de brief plaatsen, wij hebben enkel de naam van de briefschrijver op zijn verzoek aangepast.

“Lezen was voor mij altijd een strijd en ik begreep nooit helemaal waarom. Vaak is mij gevraagd om bij diverse gelegenheden hardop voor te lezen (zoals in een studiegroep of iets dergelijks). Tijdens deze taak raakte ik vaak verward en bleek dat ik het niet kon afmaken. Hierdoor voelde ik mij vaak verloren. Het is een probleem waarvan ik een tijd aannam dat iedereen hier last van had.

Tot mijn tweede semester op de universiteit wist ik niet dat er iets met mij aan de hand was. Op de middelbare school had iedereen hier, in meer of mindere mate, last van en ik dacht dat het slechts een kwestie van hard werken zou zijn om mij te verbeteren. Maar op universiteit werden veel dingen voor mij veel moeilijker. Ik investeerde veel tijd in het proberen te spellen om mijzelf ervan te verzekeren woorden correct te spellen. Het begon mijn studie te treffen op allerlei vlakken.

Op een gegeven moment begon ik mijn problemen met een vriendin te bespreken en zij stelde voor dat ik me misschien eens moest laten onderzoeken of ik volwassen Dyslexie had. Hierna heb ik een uitgebreid onderzoek laten doen en ik kwam erachter dat ik mogelijk leesblind was. Dit was echt een mogelijkheid dat ik mij niet eerder gerealiseerd had.

Hierna ben ik naar de dokter gegaan en gevraagd om een diagnose te stellen, sindsdien voel ik mij veel beter want ik weet nu wat er met mij aan de hand is. Voor mij is dat verhelderend en ik zie het nu minder als een probleem. Ik vind het tegenwoordig niet meer zo heel erg als er een woord correct is gespeld of niet. Wat mij zeer geholpen heeft is het boek “Dyslexie, Tips en Trucs”. Hierdoor ben ik mezelf beter gaan begrijpen en ik heb veel meer vertrouwen in mezelf en ook al maak ik nog wel fouten, ik werk nog steeds hard om woorden juist te spellen. Er is echter veel minder druk en ik studeer in minder dan een jaar af.”

D.T.

Subscribe!