Hoe ontstaat Dyslexie?

Vloeiend leren lezen en schrijven lijkt voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar dat is het niet. Zeker niet voor mensen met dyslexie. Hoe ontstaat Dyslexie?

Heb je zelf dyslexie of heb je iemand in de omgeving met dyslexie? Aan de hand van dit college ga je meer begrijpen over het ontstaan van dyslexie.

In dit college van “De universiteit van Nederland” legt neurowetenschapper Milene Bonte (Maastricht University) uit waarom.

Wil je meer weten over het onderzoek dat Milene benoemt op minuut 10:0013:00 ► Zhang, M., Riecke, L., & Bonte, M. (2021). Neurophysiological tracking of speech-structure learning in typical and dyslexic readers. Neuropsychologia, 158, 107889. https://doi.org/10.1016/j.neuropsycho…


Milene Bonte is een onderzoeker en hoogleraar op het gebied van de cognitieve neurowetenschap van taal- en geletterdheidsontwikkeling[1]. Ze is verbonden aan de Universiteit Maastricht en heeft een PhD in Psychologie behaald aan dezelfde instelling[1]. Haar onderzoeksinteresses omvatten spraakperceptie, taalontwikkeling, lezen en dyslexie[3]. Milene Bonte heeft onderzoeken uitgevoerd naar fonologische aspecten van spraakperceptie bij typische en dyslectische lezers met behulp van EEG, en contextafhankelijke plasticiteit bij gesproken woordherkenning met behulp van MEG[3].

Als je meer wilt weten over Milene Bonte en haar onderzoek, kun je de volgende bronnen raadplegen:

  • Profielpagina van Universiteit Maastricht: [1]
  • Profielpagina op ResearchGate: [2]
  • Onderzoekersprofiel van Universiteit Maastricht: [3]
  • Medewerkerspagina van M-BIC Brain Language Lab: [4]

Ik hoop dat deze informatie nuttig is! Laat het me weten als ik je ergens anders mee kan helpen.

Sources:

  1. Universiteit Maastricht – Milene Bonte
  2. Onderzoekersprofiel van Universiteit Maastricht – Milene Bonte
  3. ResearchGate – Milene Bonte
  4. Medewerkerspagina van M-BIC Brain Language Lab – Milene Bonte

Dyslexie Tips en Trucs

Subscribe!