De Dyslexie-Express

De Dyslexie-Express is een doos met educatieve inhoud.

Een gevarieerd hulpmiddel bij de uitleg en acceptatie van dyslexie op leerling- , groeps- en leerkrachtniveau!

De Dyslexie-Express biedt de leerkracht mogelijkheden om de begeleiding van leerlingen met dyslexie vorm te kunnen geven in de praktijk van alledag.

Het is een prachtige handzame doos gevuld met materialen gericht op de leerling met dyslexie van eind groep 4 t/m groep 8, zijn groepsleerkracht en de groep waarin de leerling zit.

Inclusief het boekje “Tess en Stijn pimpen het plein“! Dit boekje is geschreven door Berdie Bartels die ook schrijft voor Zoeklicht Dyslexie. In het boekje wordt op kindvriendelijke wijze uitleg gegeven over dyslexie.

Verder bevat de doos:

  • De handleiding “Het Spoorboekje van de Dyslexie-Express”.
  • Bij het leesboekje wordt een luister-cd geleverd. Tevens bevindt zich in de doos een PowerPoint gebaseerd op de inhoud van het leesboekje, waarmee leerlingen door middel van bijv. een spreekbeurt kunnen uitleggen wat dyslexie is.
  • Het “Tricky-treinenspel”. Dit coöperatieve spel, ontwikkeld door Jouke Korf, biedt mogelijkheden om samen te werken aan een probleem, waarbij iedere speler zijn sterke kanten kan inzetten of zijn zwakke kanten kan verstevigen. Door het coöperatieve element in het spel is het mogelijk om sterke kanten te bundelen en om samen van het spel te winnen.
  • Het boekje “Coachingsgesprekken met dyslectische leerlingen”. Dit is een handig naslagwerk voor de groepsleerkracht geschreven door José van Loo. Per hoofdstuk, die steevast beginnen met een mindmap, zijn o.a. tips te vinden om een coachingsgesprek te voeren met de leerling met dyslexie. Ook probeert het duidelijk te maken hoe inspannend een schooldag voor een kind met dyslexie kan zijn en hoe de leerkracht hierin ondersteuning kan bieden. Dit boekje is prima in te zetten voor leerlingen met andere leerproblemen.

Dyslexie Tips en Trucs

Subscribe!