Vreemde talen: Wy is Inghlis so divikold?

Dyslexie en het leren van moderne vreemde talen (Engels, Frans, Duits, etc.) kan zeer lastig zijn. Aan de hand van een aantal voorbeelden geeft onderstaande video inzicht in de problematiek van o.a. Engelse klanken die voor veel verwarring kunnen zorgen, vooral bij mensen met dyslexie.

Spellingonderwijs speelt een belangrijke rol in het succes van dyslectische leerlingen. Dyslexie kan het lees- en schrijfvermogen van leerlingen beïnvloeden, wat het belang van spellingonderwijs nog groter maakt. Er zal meer aandacht moeten worden besteed aan het spellingonderwijs voor dyslectische leerlingen op scholen. En in verdere mate het leren van vreemde talen aan dyslectische leerlingen.

Deze TEDx talk, die gegeven werd in de TED conference format, maar onafhankelijk georganiseerd werd door een lokale gemeenschap, was gericht op het belang van spellingonderwijs voor dyslectische leerlingen en de manieren waarop scholen deze leerlingen kunnen ondersteunen. De presentatie bood een inzichtelijke en informatieve kijk op hoe scholen dyslectische leerlingen kunnen helpen om hun spellingvaardigheden te verbeteren en hun potentieel te maximaliseren.

Bekijk de TEDx talk:


Dyslexie Tips en Trucs

Subscribe!